Kaneel, dat pijpje (canna) betekent, is net zoals andere specerijen jarenlang houdbaar. Heb je het al heel lang staan, een jaar of vijf, koop dan gewoon een nieuw potje, al kan het waarschijnlijk geen kwaad het te gebruiken.
Advies is om specerijen op een donkere en droge plaats te bewaren. Zolang het kaneelpoeder niet klontert of er vreemd uit ziet zou ik het gewoon gebruiken.
Wel kunnen onder invloed van warmte en licht zowel de smaak als geur verminderen. Er kan verkleuring plaatsvinden en omdat het een gedroogd produkt is kan het vocht aantrekken. Onder invloed van licht kan oxidatie optreden. Ook kan er sprake van schimmelvorming zijn.
Je inspireert me om weer eens door het kruidenrek te gaan. Wat kan weg? Ik heb in ieder geval kaneel staan die al een jaar of 7 mee gaat. Smaakt nog prima, maar die mag weg ...
BeantwoordenVerwijderenIk heb jouw blog opgenomen in een Squidoo-pagina: http://www.squidoo.com/houdbaarheid
BeantwoordenVerwijderenNu met werkende link: Houdbaarheid
BeantwoordenVerwijderenmijn kaneel is tot 1997 nog houdbaar.. vandaag nog gegeten. was niet aan t klonteren maar mijn zus ligt nu in het ziekenhuis
BeantwoordenVerwijderenBen je nu serieus wat je zus betreft of ben je maar aan het trollen :o ??
VerwijderenBijna 20 jaar is misschien iets té veel van het goede.....zelfs voor kaneel ;)